|
|
« : 12 Maj, 2008, 12:02:12 pm » |
|
Składniki: (dla jednej osoby)
Pół małej czerwonej papryki Jeden mały pomidor Jedna mała cebula Świeży lub mrożony koper Makaron (muszelki) Sól Sos sojowo-grzybowy Kilkanaście zielonych oliwek Warzywa mrożone lub świeże (fasolka szparagowa, marchew, kalafior, brokuły, cebula)
Sposób przyrządzania:
Mrożone lub świeże warzywa gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Paprykę kroimy w paski, pomidora kroimy w plastry. Cebulę siekamy w kosteczkę. Koper siekamy na drobno. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Oliwki układamy na talerzu i pokrapiamy sosem sojowo-grzybowym. Pomidora, paprykę i oliwki układamy na talerzu. Warzywa z pary lub ugotowane w wodzie odcedzamy i kładziemy na talerz. Makaron mieszamy z posiekaną cebulą. Wszystko posypujemy solą i koprem.
|