Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Ten temat nie był jeszcze oceniany!
Oceń ten temat! Ocena:
Autor Wątek: Panga (tilapia) z pomidorami i cebulką  (Przeczytany 2043 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
GModerator

*****
*

Punkty: +11/-1
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wpisy: 381
Znajomi: 4
Dodaj do Dodaj do listy Znajomych



« : 06 Kwiecień, 2008, 18:01:23 »

Składniki:
1 kg filetów z pangi lub tilapii
mąka
sok z cytryny
sól, biały pieprz
4 cebule
4 pomidory

Sposób przyrządzenia:
Umytą i osuszoną  rybę pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać przyprawą i odstawić na 20-30 minut do lodówki. Następnie porcje ryby z obu stron oprószyć mąką i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor. Cebulę obrać, pokroić w plastry, udusić na odrobinie oliwy, przyprawić. Pomidory pokroić w plastry, przyprawić. Usmażoną rybę ułożyć na blasze do pieczenie, obłożyć cebulką i pomidorami, zapiec przez 5 minut w gorącym piekarniku.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Pokrewne Tematy
Temat Zaczęty przez Odpowiedzi Wyświetleń Ostatnia wiadomość
Dla wegetarian Makaron zapiekany z serem i pomidorami. Świat Kobiet Iza 0 2991 Ostatnia wiadomość 23 Luty, 2008, 21:56:08
wysłane przez Iza
Smażony ryż z pomidorami i fetą Świat Kobiet Nasty 2 5485 Ostatnia wiadomość 02 Marzec, 2008, 17:52:38
wysłane przez Nasty
Bakłażany zapieczone z pomidorami i serem mozarella Świat Kobiet Iza 0 1724 Ostatnia wiadomość 06 Kwiecień, 2008, 17:03:24
wysłane przez Iza
Panga saute z salsą Świat Kobiet Iza 0 1763 Ostatnia wiadomość 06 Kwiecień, 2008, 17:58:51
wysłane przez Iza
Panga z pieczarkami i szpinakiem Świat Kobiet Iza 0 1783 Ostatnia wiadomość 06 Kwiecień, 2008, 18:04:59
wysłane przez Iza
REKLAMA
eurolpolska.pl olej silnikowy
348 Gości, 0 Użytkowników