Składniki:
-kotlety sojowe
-0,5l wrzącej wody
-bulion warzywny
-przyprawa curry
-mąka do panierowania
-tłuszcz do smażenia
Ciasto:
-szklanka mleka
-1 jajko
-100g mąki
-100g tartego sera żółtego
-sól
-przyprawa curry
Sposób przygotowania:
Kotlety należy podgotować we wrzącej wodzie z bulionem.Napęczniałe kotlety odcedź i częściowo odciśnij.Posyp curry i oprósz lekko mąką.
Przygotuj ciasto:rozbij jajko z mlekiem,mąką,tartym serem,dodaj szczyptę soli i przyprawę curry (najlepiej wymieszać jako z mlekiem i mąką mikserem,a dopiero na końcu dodać ser i przyprawy mieszając wszystko już łyżką).
Kotlety zanurz w cieście i smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Polecam podawać z sałatką po grecku.
Smacznego!