28 lutego br. na zaproszenie Gminnego Ośrodka Kultury w Siedlcu (woj. wielkopolskie) Grupa od Anioła Stróża przedstawi w kościele w Kopanicy (gmina Siedlec) "Tryptyk rzymski" Jana Pawła II. W spektaklu tym towarzyszy nam Męski Chór Parafialny z Zaręby, który razem z zespołem śpiewającym Grupy od Anioła Stróża śpiewa część tego dzieła do muzyki Stanisława Sojki. Przypomnę, że S. Sojka specjalnie dla nas dostosował i nagrał potrzebną nam muzykę. Było to w 2006 r. kiedy przygotowywaliśmy się do premiery "Tryptyku rzymskiego" w I rocznicę śmierci Jana Pawła II.
Wiele pięknych słów i pochwał usłyszeliśmy z ust S. Sojki na temat naszego wykonania tego wielkiego, ale i trudnego dzieła. Oto jedno z ostatnich:
Re: Grupa od Anioła Stróża z Zaręby
10 Mar 2008, 00:47
Od:
Stanisław Sojka
Do:
jolek5@vp.pl Sz.P.Jolu
Dzięki WAM nie ustaje w nadziei , ze Ten UTWOR ma szanse przeżyć nie tylko moje ale i nadchodzące pokolenia.Wasze wykonanie zadaje tez kłam tym,którzy uważali ze to zbyt trudne dla nieprofesjonalistow. Pozdrowienia dla PANI i G R U P Y.
staszek sojka
Już niedługo rocznica śmierci naszego Papieża. mam nadzieję, że będziemy mogli znów zaprosić na "Tryptyk rzymski", tym razem na "naszej ziemi".